Coaching

Wat is coaching precies?

 

NOBCO-definitie:

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

– Bewustwording en persoonlijke groei
– Het vergroten van zelfvertrouwen en
– Het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Coach en gecoachte* nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

Personal Coaching

______

We stellen ons zelf dagelijks vele vragen. We maken continue gedachtestromen aan. Wat willen we ermee en welke zetten we om in actie? En waarom eigenlijk? En in veel gevallen waarom eigenlijk niet? We creëren onze eigen waarheid en bouwen ons eigen referentiekader. Dit brengt ons veel, maar ben je je bewust wat het je niet brengt? Blokkerende gedachten maken we ook voortdurend aan en kan er in bepaalde gevallen voor zorgen dat dit vervelende gevolgen heeft voor werk, relaties en overige contacten. Neem de regie over je leven.

Leef je leven zoals jij wilt en niet zoals de omgeving dat van je verwacht. Dat is waar het in het leven om draait. Want rekening houden met anderen is prachtig, maar niet als dat ten koste gaat van je eigen gezondheid en geluk.

Dergelijke vraagstukken vragen onder andere om coaching. Jij samen met jouw coach op zoek naar de antwoorden op jouw vraagstukken. En ontdek zo (meer) diepgang in jezelf.

Behoefte aan een persoonlijk coachingstraject? Neem vrijblijvend contact met mij op of stuur een email naar contact@raimondhonig.nl. Dan inventariseren we samen jouw persoonlijke vraagstuk en bekijken we wat er nodig is om dit door middel van coaching op te lossen.

Business Coaching

_______

Business Coaching heeft als doel jou te helpen bij jouw unieke invulling van ondernemerschap en besturing van jouw onderneming. Door kritische vragen te stellen, spiegels voor te houden, ideeën aan te dragen, verrassende invalshoeken voor te stellen. Zowel vanuit een bedrijfsmatige áls persoonlijk perspectief. Jij verbreedt jouw horizon en leert verrassende mogelijkheden of oplossingen zien. Raimond is vakkundig, ondernemer en bezit ruime ervaring op het gebied van bedrijfsvoering. Hij is een professionele gesprekspartner die jou helpt jouw kracht en energie te focussen, jouw gedachten te ordenen en jou tot verfrissende ideeën en tot nieuwe inzichten te komen.

Waarom worden managers gecoacht?

_______

Onderzoek wijst uit dat managers hulp zoeken bij dilemma’s en thema’s zoals het eigen zelfbeeld (74%), effectief communiceren (72%), stijlen van leidinggeven (55%), omgaan met conflicten (64%), valkuilen herkennen (77%), balans vinden tussen werk en privé (40%) en grenzen leren stellen (48%).
(Onderzoek van KPMG in samenwerking met de Erasmus Universiteit ‘Leiderschap & Coaching in tijden van crisis’, 2009) 

Behoefte aan een business coachingstraject? Neem vrijblijvend contact met mij op of stuur een email naar contact@raimondhonig.nl