Werkgeluk binnen Credit Management

Leuk werk hebben of leuk je werk doen is voor de nuchtere Nederlander een lastige. Er moet immers gewoon brood op de plank komen. Maar wil je dat dan op een niet leuke manier voor elkaar krijgen? Werkgeluk hoezo?

Van werkdruk naar werkgeluk: Ervaar je veel druk op je werk? Ga je over je grenzen heen? Ervaar je weinig balans tussen werk en privé? Maak je lange dagen? Ben je moe? Bang dat je ontslagen wordt? Denk je steeds vaker na over het hebben van een andere baan? Tijd om actie te ondernemen, pak je regie naar geluk in je werk.

Werkgeluk is meer dan plezier in het werk. Dit gaat verder dan ‘een leuke baan’. Het is werk waar je voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en genoeg positieve sociale interacties en steun ontvangt. Het is werk waarvan je oplaadt en van wordt gemotiveerd. Het is een manier van werken waarvan je energie krijgt en een positieve bijdrage levert aan jouw leven en geluksgevoel.

12 factoren van werkgeluk:

 1. De mate van invloed die je hebt op hoe je werkdag er uit ziet (autonomie)
 2. Gebruik kunnen maken van je sterke kanten, je kwaliteiten
 3. De mate van uitdaging, waarbij ‘gemiddeld lastig’ het beste is
 4. Veel afwisseling, maar ook weer niet zoveel dat het stress oplevert
 5. Weten wat er van je verwacht wordt
 6. Voldoende en prettige sociale contacten
 7. Een passend salaris
 8. Veilige en plezierige werkomgeving
 9. De mate van waardering voor het werk door jezelf en anderen
 10. Een goede baas
 11. Voldoende toekomstperspectieven
 12. Een organisatie waar je eerlijk behandeld wordt

De sfeer op het werk is ook zeer bepalend voor het werkgeluk. Komt iedereen op het werk om zijn of haar eigen taken te volbrengen, of werken jullie in een teamverband om de beste resultaten te halen? Een teamgevoel draagt zeker bij aan positieve sfeer op het werk.

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat betrokken medewerkers minder verzuimen, productiever en creatiever zijn. Ook zijn zij meer ondernemend en gemotiveerder. Een opvallende conclusie is dat, vergeleken met een ongelukkige medewerker, 50% minder vaak ziek is, zes keer minder afwezig en negen keer zo loyaal is.

Ook binnen het vakgebied Credit Management ervaren we vaak werkdruk in plaats van werkgeluk.

Ben je het (ook) zat om altijd maar met tegenzin naar je werk te gaan? Hoe kan het dat anderen het naar hun zin hebben op het werk en jij niet kunt wachten totdat je weer naar huis mag? Veel medewerkers halen geen voldoening uit hun werk en dat is zonde. Een groot deel van je leven breng je namelijk door op de werkvloer. Hoe kun je hard werken leuker maken en meer plezier in je werk hebben?

Tijdens deze inspiratiesessie gaat Credit Management Expert Raimond Honig met jou aan de slag om werkdruk om te zetten in werkgeluk. Hoe haal jij meer vreugde en energie (terug) uit jouw werk.

Durf jij de confrontatie met jezelf aan?

Trainingsdata Plaats
Dinsdagavond 29 oktober 2019
Tijdstip: 12.00 – 16.30 uur
Aristo Zalencentrum Utrecht
Code:
Prijs: € 195,00 Excl. BTW (Incl. lunch, materiaal en Versnaperingen)
Examenkosten: nvt
Groepsomvang: minimaal 6 deelnemers
Duur: 1 dag